Toekomstplannen TV Het Hofland

09 december 2023


TV Het Hofland is een tennisvereniging dat een prima onderhouden sportcomplex bespeelt binnen de gemeentegrenzen van Schoonhoven. De 8 banen liggen er goed onderhouden bij, het clubhuis is modern en de laatste jaren steeds verder verduurzaamd. Ook is onlangs de baanverlichting uitgerust met LED-verlichting om zo de hoge elektriciteitskosten te verminderen. Het bestuur heeft veel aandacht voor het financieel gezond en duurzaam inrichten van het tennispark, met als gebruiker de tennisvereniging zodat leden en andere gebruikers met plezier de tennissport kunnen beoefenen.

Het bestuur heeft eind 2022 een enquête onder de leden gehouden over de wensen van de leden voor de toekomst voor wat betreft het tennispark en de vereniging. Naast diverse onderwerpen wil een groot deel van de invullers van de enquête graag langer door kunnen tennissen op de banen of eerder met het seizoen beginnen nu de hal in Bergambacht verleden tijd is. Een kleiner deel van de leden zou padelbanen willen hebben op het tennispark.

Om beide wensen op hun (on)mogelijkheden te onderzoeken is het bestuur na de ALV van begin 2023 in overleg gegaan met diverse gemeentelijke instanties en ook het onderhoudsbedrijf BHS van de tennisbanen. Daarnaast is er regelmatig overleg geweest met leden(tennisverenigingen) van de Coöperatie Krimpenerwaard, waar onze vereniging ook lid van is. Hun ervaringen hebben ons zeer geholpen bij de besluitvorming.

Voor de mogelijkheden om padelbanen aan te leggen werd met meerdere gemeenteambtenaren gesproken. De situering van het tennispark bleek al snel een probleem te worden voor het gebruik van padelbanen. Door het geluid van padel zouden er forse financiële investeringen dienen te worden gedaan waarbij de nieuwe wetgeving (Wet Omgeving en Handreiking Padel en Geluid) uiteindelijk toch weer roet in het eten zou kunnen gooien. Het werd duidelijk dat er geen mogelijkheid is om het tennispark uit te breiden en dus zou de aanleg van padelbanen leiden tot het opgeven van tennisbanen. Juist van andere clubs vernamen we dat een minimum van 4 banen voor padel de maat is om de leden (en externe gebruikers om zo de investering deels terug te verdienen) te kunnen accommoderen. Dit zou betekenen dat ons tennispark maximaal 6 tennisbanen over zou houden en dat is gewoon te weinig voor het aantal leden dat we met een minimum van meer dan 500 gedurende de laatste vijf jaar binnen onze vereniging kennen.

Voor het langer door tennissen en eerder beginnen van het seizoen zijn we sterk afhankelijk van het weer. In de gesprekken met diverse partijen waaronder BHS is het inrichten van ons park met enige wintervaste banen, naast de bestaande ondergrond, afgeraden. Ook de KNLTB adviseert dit niet te doen.

Conclusie
Na meerdere overleggen waarin alle bovenstaande informatie is gewogen heeft het bestuur besloten nu niet over te gaan tot het voorbereiden van de aanleg van padelbanen op het sportcomplex van TV Het Hofland dan wel enige banen te voorzien van een nieuwe, wintervaste, bovenlaag. Naast de eerder genoemde overwegingen speelt natuurlijk ook het financiële aspect aangezien de huidige banen in 2026 zijn afbetaald en er dus meer ruimte zou ontstaan voor grote investeringen.

We zullen de ontwikkelingen volgen van de wetgeving en de mogelijkheden van het aanleggen van padelbanen in de toekomst en zijn in overleg met onze buren (Lopik) om tegen een acceptabel tarief weer wintertennis mogelijk te maken voor onze leden.

Het bestuur van TV Het Hofland

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen